Tumlestuen

Pasningsordningen holder til i en dejlig stor stue, også kaldet ”Tumlestuen”.

Et rum med masser af lys og luft. Der er indbydende læringsmiljøer med plads til fordybelse og leg, samt gode muligheder for at udfolde sig både fysik og kreativt med aktiviteter. Der er god plads til en gåtur med dukkevognen, leje på biltæppet eller bare tumle rundt på madrasser. Der er også mulighed for en stille stund i sofaen.

Udeleg

 Villa Tumle har en lækker indhegnet have som indbyder til fantasifuld udendørs leg. Der er bl.a legehus, rutchebane, sandkasse og meget mere. Derudover bor jeg tæt på grønne områder og legepladser, som vi også besøger flittigt. Jeg bor i gåafstand til de andre børnepassere i området og vi besøger ofte hinanden og mødes til fælles aktiviteter. Én gang ugentligt er vi i legestue på den nærliggende skole, hvor vi også er sammen med andre private pasningsordninger.

I Villa Tumle har vi en ladcykel med plads til 5 børn, og ugentligt er vi ude på oplevelsesrige cykelture.

Arrangementer

I Villa tumle har vi traditioner som vi nyder at fejre. Vi holder fastelavn, påskefrokost, sommerhygge, julefrokost, julehygge og hvad vi ellers kan finde på. Nogle af arrangementerne er med forældre og andre uden. Vi fejrer også børnenes fødselsdage og holder afslutning for barnet der skal i børnehave.

Et par gange om året inviteres der til forældre-kaffe.

I Villa Tumle har vi fokus på læreplanerne. Lærerplanerne bruges til at være opmærksom på det enkelte barns udvikling. Læring i pasningsordningen handler om at lege, undersøge og opleve, så børnene udvikler deres sprog, personlighed samt sociale og kognitive kompetencer.

I årets løb kommer vi igennem de forskellige læreplanstemaer:

  • Alsidig personlig udvikling
  • Sociale kompetencer
  • Sproglig udvikling
  • Krop og bevægelse
  • Natur og naturfænomener
  • Kulturelle udtryksformer og værdier

Dagligdagen

Vi starter dagen stille og roligt med morgenhygge, det kan være med en lille samling, hvor vi siger godmorgen til hinanden.

Børnene må gerne være afleveret senest kl.9.00, hvis ikke andet er aftalt. Hvis vi skal på tur, går vi oftest hjemmefra 8.30/9.00.

Måltiderne

I pasningsordningen serveres der altid en sund og varieret kost. Måltidet der serveres er i overensstemmelse med barnets alder og udvikling. Vi spiser både fingermadder og lærer også at spise med bestik.

Måltiderne er et samlingspunk og der fokuseres på at skabe en god stemning omkring og under måltidet. Måltidet anrettes og serveres indbydende.

Der serveres altid mælk eller vand til måltiderne. Ved festlige lejligheder kan der serveres saft.

Kl. 6.30 – 7.30
Morgenmad efter behov. Havregrød/yoghurt.

Kl. 8.30 – 9.00 Formiddagsmad. Brød/frugt.

Kl. 11.00 – 12.00
Frokost. Rugbrød/pålæg/grønt eller en varm ret.

Kl. 14.30 – 15.00
Eftermiddagssnack. Brød/frugt.

Ved behov for speciel kost fx modermælkserstatning, babymad eller mad i forbindelse med allergi medbringes dette selv.